De Bongerd

Welkom bij de meest inspirerende woonwinkel van Nederland

Follow Us

Picture perfect

Wie de meeste binnenkijkers doorbladert droomt weg bij perfecte plaatjes van immense huizen. Leuk, maar niet voor iedereen weggelegd. Dat groots wonen niet alleen is weggelegd voor veel vierkante meters bewijst deze binnenkijker bij onze styliste Gerjanne van Daalen. Zij woont met haar man Dirk-Jan en zoons Thijs en Tom op de hoek van een drie-onder-1-kap van begin vorige eeuw. Een woning met een typische indeling die je in veel rijtjeshuizen uit die tijd terugvindt. Raam voor en raam achter, de keuken aan het einde van de gang. Een ietwat donkere pijpenla. Zo was de oorspronkelijke indeling. Maar Gerjanne en haar man zorgden met enkele eenvoudige ingrepen dat achter de kleine voorgevel van haar woning (je zou hem zo voorbijrijden!) inmiddels een pracht van een woning schuilgaat, met volop ruimte voor gezin, familie en bedrijf aan huis.

De ruimtelijkheid in deze sfeervolle woning zit hem niet alleen in de vierkante meters, maar vooral in de luchtige en doordachte indeling, waarbij met alle wensen en functies rekening werd gehouden. Zo zorgt de nieuwe vloer in Hongaarse punt voor lange zichtlijnen. Het rustige kleurpallet geeft licht en lucht. En zo werd bijvoorbeeld de smalle aangebouwde nis aan de woning, tijdens de meest recente verbouwing voorzien van glazen deuren in een stalen frame, zodat er een aparte eetruimte ontstond. Door te werken met glas bleven de kijklijnen behouden, maar heeft degene die thuis wil werken toch de gelegenheid om zich terug te trekken. ‘De kracht zit hem in deze ruimte in de details’, aldus Gerjanne.

together

Custom made

Om de ruimte groter te laten lijken koos Gerjanne - hoe tegenstrijdig het ook klinkt! - voor grote meubelen. Een enorme U-vormige bank waarop ze alle vier languit kunnen liggen, een zwevend meubel aan de wand (want een doorlopende vloer zorgt voor een ruimtelijk effect), een ragfijn laptoptafeltje en bergruimte. Veel bergruimte. Sterker nog… ze wilde iedere centimeter benutten en daarom besloot ze in samenwerking met Meubelpark de Bongerd om voor leveranciers te kiezen die een stukje maatwerk konden realiseren.

Classic meets modern
Spot on!

Een goed lichtplan is belangrijk

‘Waar een ander misschien niet over nadenkt kunnen wij thuis heerlijk uren over doorzagen. Zo vonden we het belangrijk dat de deuren precies in het hart van de doorgang zaten, evenals de punt van de houten vloer. En om te testen wat het effect van de deuren zou zijn én of onze zelfontworpen indeling van de stalen kaders ons zou bevallen, hebben wij vooraf met schilderstape het frame uitgezet. Tot grote hilariteit van de kinderen overigens.’ Het kookeiland met bargedeelte was al langer een wens van Gerjanne. ‘Dus toen de oorspronkelijke U-vormige keuken aan vervanging toe was hebben we best even zitten puzzelen. Het wegslopen van een muurtje bleek de oplossing en laat onze woonkamer twee keer ruimer lijken. En de jongens zitten nu vaak gezellig aan de bar, terwijl ik in de keuken bezig ben.

De basis van de woning is sinds de laatste verbouwing nog steeds klassiek. Daarom kozen ze ook voor een klassieke kroonluchter in het woongedeelte. Maar de keuken en meeste meubelen zijn strak en minimalistisch. Juist dat contrast versterkt elkaar. ‘Het was ook eigenlijk het plan dat het zo minimalistisch blijft’, vertelt Gerjanne. ‘Maar zodra ik er een paar kussens in gooi, de kaarsen aansteek en mijn verse bloemen neerzet is het in plaats van modern en minimalistisch meteen toch ook wel weer heel erg Gerjanne, warm en uitnodigend!’.

Couple goals

Kitchen goals

‘Waar een ander misschien niet over nadenkt kunnen wij thuis heerlijk uren over doorzagen. Zo vonden we het belangrijk dat de nieuwe stalen deuren precies in het hart van de doorgang zaten, evenals de punt van de houten vloer. En om te testen wat het effect van de deuren zou zijn én of onze zelfontworpen indeling van de stalen kaders ons zou bevallen, hebben wij vooraf met schilderstape het frame uitgezet. Tot grote hilariteit van de kinderen overigens.’ Het kookeiland met bargedeelte was eveneens al langer een wens van Gerjanne. ‘Dus toen de oorspronkelijke U-vormige keuken aan vervanging toe was hebben we best even zitten puzzelen. Het wegslopen van een muurtje bleek de oplossing en laat onze woonkamer twee keer ruimer lijken.’ Door alle deurtjes greeploos te nemen blijft de keuken rustig en strak. Opnieuw een mooi contrast met de klassieke vloer. De accessoires, die Gerjanne bij de Bongerd shopte, zorgen dan weer voor een stukje gezelligheid.

Styling skills
Repeat

Het houten tafelblad en de broodplanken matchen mooi met de vloer

Meer binnenkijkers?