Welkom bij de meest inspirerende woonwinkel van Nederland.

Volg ons

Search

Rondom Weilanden

Van bouwval tot droomboerderij

Op de Veluwe staat een droomhuis. Dicht bij het dorp en toch midden in de weilanden. Een prachtige plek om te ontspannen, vrienden te ontvangen en kinderen op te laten groeien. Een fijne thuisbasis voor een gezin met drie opgroeiende kinderen. Dit is landelijk wonen op z’n best. Vergeten is daarmee de fikse verbouwing die hier aan vooraf ging. De oorspronkelijke bouwval die de bewoners aantroffen. De houten vloeren die zo slecht waren dat iemand er in een ondoordacht ogenblik doorheen zakte. Vijf jaar later is de oude deel een eigentijdse woonkamer. Met vloerverwarming, dubbel glas en strak gestuukte wanden. Een oude staldeur werd raam. Het oorspronkelijke gebinte werd bewaard en hergebruikt en geven de woonkamer zijn typische landelijke en authentieke uitstraling.

Authentiek

Tussen de gebinten

De verbouwing werd uitbesteed en in fases uitgevoerd. In aanvang namen de bewoners de meubels van hun vorige woning mee naar de nieuwe boerderij. Die waren nog in prima staat en het gaf hen de mogelijkheid om goed na te denken over hun nieuwe interieur. Daarvoor deden ze - opnieuw! - een beroep op De Bongerd. ‘Daar kwam ons vorige interieur ook vandaan,’ vertelt de enthousiaste bewoonster. ‘En dat was prima bevallen!’ Zo goed zelfs dat de eerste afspraak gewoon telefonisch plaatsvond. Frank kende het stel nog van de vorige keer en kreeg alle vertrouwen. Na de telefonische intake zette Frank zijn team aan de slag om tot een mooi voorstel te komen. De houten gebinten vormden een uitdaging om tot een goede indeling te komen, maar Frank liet de de ruimte uittekenen in zowel 2D als 3D en werkte daarin verschillende opties uit.

patterns
Modern twist

Eigentijdse landelijke stijl met strakke accenten

Tijdens de daaropvolgende afspraak kwam het stel naar de winkel in Kesteren. Hun interieurstijl was meegegroeid met hun wensen en de uitstraling van de gerenoveerde boerderij. Ze kozen bewust nog steeds voor een landelijk interieur, maar ditmaal in een wat strakker jasje. Zelf omschrijven ze hun stijl als landelijk, strak, een vleugje chic en sfeervol. Deze stijl is ook volop terug te vinden in de inspirerende showroomkamers van De Bongerd. Hier voelden ze zich thuis. Dit gaf hen het vertrouwen dat het ook met hun interieur wel goed zou komen. Verder zoeken was niet meer nodig. De Bongerd had alles in huis waar ze naar op zoek waren.

En goed kwam het ook! Zowel met de indeling als de gekozen kleuren en materialen. Op de wanden van de woonkamer zit kalkverf van Meubelpark De Bongerd. Daarvoor werd een bank geplaatst in een net iets lichtere tint. Het vleugje chic zie je terug in de bekleding van de fauteuiltjes. Dit kleurpallet werd verder doorgetrokken naar de andere ruimtes, wat voor een gevoel van eenheid en harmonie zorgt. ‘We hebben alles in één keer neer laten zetten en gaan daarna ook niet meer lopen schuiven,’ vertelt de bewoonster. ‘Wat goed is is goed.’

Cocooning

Rondom de tafel

Wat zeker bijdraagt aan de warme en knusse sfeer is het gebruik van zachte materialen en ronde vormen. Deze vormen een mooie tegenhanger met de rechte lijnen van de tegelvloer en raamkozijnen. Het houten blad combineert mooi met de frontjes van de keuken. Ook de decoratie komt van Meubelpark de Bongerd en maakt het plaatje helemaal af. Toch blijft er altijd wat te wensen over. ‘We doen het stap voor stap. Ooit gaan we de keuken verder opknappen in de nieuwe, wat strakkere stijl. De oude keuken en woonkamer hebben we al samengevoegd.' De originele haard werd voorzien van een eigentijdse en praktische gashaard. Hier werd een comfortabel stoeltje geplaatst met een fijn leeslampje.

Addicted to black
Finishing touch

Mix van landelijke en moderne decoratie

Bed time

Home sleep home

De eigentijdse landelijke woonstijl werd doorgetrokken tot in de slaapkamer. De materialen en het kleurpallet van de begane grond worden hier consequent doorgetrokken zonder dat het eentonig wordt. Luxe beddengoed zorgt voor een hotelgevoel. Zwarte en grafische accenten voor een pittige ’touch’. Het hout van de oude gebinten en keukenfronten komt hier subtiel terug in een oud houten krukje en houten spiegellijst. Net zoals het velvet wat beneden de hippe stoeltjes siert hier weer terugkomt op het bedboard. Zo zorgden de gelukkige bewoners van deze droomboerderij er voor- samen met het team van Meubelpark De Bongerd - dat eenheid en harmonie de boventoon voeren in deze dit geslaagde renovatieproject. De oude bouwval is omgetoverd tot een echt thuis. Een fijne plek om tot rust te komen en te genieten van zowel het comfort van de woning als de landelijke omgeving.

Meer binnenkijkers?

Bartafel No. 675

Fauteuil Casone

Salontafel Tony rond

Salontafels Lucena

6 pics

Bank Sfida

11 pics

Kast Cuadro

5 pics

Counterstoel AXL

3 pics