Welkom bij de meest inspirerende woonwinkel van Nederland.

Volg ons

Search

Real Life Moodboard

Van droom naar eindresultaat

‘Toen Stijlvol Wonen ons onlangs vroeg of we nog een mooie binnenkijkreportage voor hun magazine wisten schoten meteen Simone en Jan in mijn gedachten. Een super leuk stel, met een leuke eigentijdse smaak. We hadden een enorme klik en elke afspraak was even gezellig. Ze wisten precies wat ze mooi vonden en waren al heel wat meubelzaken afgegaan. Uiteindelijk kwamen ze bij De Bongerd uit en mocht ik hen adviseren.’ Aldus Arjan, één van onze topstylisten. Hun gedroomde interieur werd al in de winkel tastbaar, doordat alle meubelen en stoffen bij elkaar werden gezet als een levend moodboard.

Styling

Moss green

Niet alleen adviseerde Arjan dit stel bij het maken van alle keuzes, al snel nodigden ze hem ook uit om - nadat alle meubelen geleverd waren - zorg te dragen voor de finishing touch. ‘Jij moet straks wel bij ons thuis langskomen hoor’ hoorde Arjan regelmatig zeggen. En zo gebeurde het dat Arjan met een wagen vol met de mooiste decoratie richting Rhoon toog. Speciaal voor deze fotoshoot koos hij voor de accentkleur mosgroen. Een kleur die je misschien niet snel zelf uit zou kiezen, maar die in dit interieur perfect uitpakte.

Showpiece
Let’s decorate!

Speelse maatwerkkast voor mooie objecten

De samenwerking van Arjan en dit leuke, jonge stel, was er één van lange adem. Al in een vroeg stadium betrokken ze Arjan bij hun plannen. Ideaal, want gezien hun woning casco werd opgeleverd kon er zo goed over alle details worden nagedacht. Deze aanpak heeft zeker bijgedragen aan het prachtige eindresultaat. Om maar een voorbeeld te noemen…. Hoe fijn is het als je in een vroeg stadium al weet waar je eettafel komt? Dan kun je je lichtpunt zo laten plaatsen dat de lampen er precies boven hangen. En datzelfde geldt voor nog veel meer keuzes. Zo werd keuken, openhaardmeubel en badkamer prachtig afgestemd op de materiaalkeuzes die ook in het overige interieur werden toegepast, zoals de vloeren, raambekleding en het de afwerking van de vakkenkast en salontafel.

Erg enthousiast is Simone over de stoere eettafel met het bankje langs de wand. ‘Deze zit heerlijk en spaart meteen ruimte uit.’ Hier zit Simone graag op de dagen dat ze thuis werkt. ‘Bij goed weer zet ik dan de tuindeuren open, maar ook geniet ik vanaf deze plek van de rest van de kamer.’
‘Omdat deze tafel geen poten heeft op de hoeken, maar een kruispoot in het midden, hebben de meeste mensen aan tafel meteen ook veel meer beenruimte,’ vult Arjan aan. ‘De accessoires op de eettafel heb ik bewust gegroepeerd op een rond dienblad. Dat doorbreekt de rechte lijnen van de tafel en is meteen ook lekker praktisch. Wil je aan tafel werken en kom je ruimte tekort dan hoef je niet een hele tafel leeg te ruimen, maar alleen het dienblad te verzetten.’

Perfect match

Kloppend plaatje

Aangezien de basis van deze woning, met zijn witte wanden en donkere keuken en maatwerkkast, vrij contrastrijk is, was het belangrijk om ook wat zachtheid toe te voegen. ‘Dit kun je zowel in de kleur als in de materialen doen’, aldus Arjan. De velvet bekleding van de stoelen is daarom een welkome aanvulling op alle hardere materialen. Ook de keuze voor de warme bruin- en taupetinten in de stoffen van de stoelen, bank en kussens zorgt voor een mooi verloop van licht naar donker en doorbreekt het contrast.

Various fabrics
In harmony

Keuken en interieur vormen een harmonieuze eenheid

Meer binnenkijkers?

Perfect match

Sleep well

Tot slot nemen we een kijkje in de sfeervolle slaapkamer. Hier weer hetzelfde warme kleurenpallet. Zacht glanzende stoffen zorgen voor een vleugje luxe. Het ultieme hotel-gevoel. ‘Door bewust het wit van de wand terug te laten komen in de kussensloop maak je de verbinding tussen de basis van je woning en de aankleding’, ligt Arjan toe. ‘Daarnaast staat zo’n wit kussensloop natuurlijk altijd lekker fris.' Daarnaast komt het kleurpallet nog eenmaal terug in de sfeervolle decoratie op het nachtkastje. De overbekende pampas pluimen passen perfect in het kleurpallet. Gekleurd glas zorgt voor extra warmte. En als we dan ook nog een fossiele steen op voet vinden, waarin al die mooie natuurtinten terugkomen, is onze missie opnieuw meer dan geslaagd.


Fauteuil Ampezzo klein

5 pics

Bank Basso

7 pics

Eettafel 2M Living

6 pics

Eetkamerbank Lara

4 pics

Salontafel Kubus

3 pics