Welkom bij de meest inspirerende woonwinkel van Nederland.

Volg ons

Search

New beginnings

Wat is het heerlijk als je een keer helemaal opnieuw kunt beginnen. En dat gewoon in je vertrouwde dorp, maar dan wel op de plaats waar je altijd stiekem al van droomde. Een plaats waar je je bootje gewoon achter je huis kunt leggen en waar bij strenge winters op de rivier geschaatst kan worden. Een echte Hollandse droom dus. Een droom die werkelijkheid werd voor Pieter en Janneke en hun drie kinderen. Een droom in de vorm van een vrijstaand familiehuis, aan het water van de Alblas.

Het familiehuis van Pieter en Janneke is nog maar net opgeleverd, maar het ziet eruit alsof ze hier altijd al gewoond hebben. Iedereen heeft zijn eigen plekje gevonden. De architectuur is tijdloos, maar tegelijkertijd verrassend speels en goed doordacht. Ook het interieur is nieuw. ‘Dit huis is zo anders als ons vorige huis, dat was heel landelijk, terwijl dit huis veel strakker is. Daardoor pasten de oude meubels niet meer in ons nieuwe huis. Ook is onze smaak door de jaren heen langzaam veranderd. En zodoende besloten we om het in één keer goed te doen,’ aldus Janneke. Samen met haar man liet ze zich adviseren door Arjan van Meubelpark de Bongerd. Een unieke kans, niet alleen voor het echtpaar, maar ook voor Arjan. En omdat ze met een schone lei begonnen, konden alle keuzes perfect op elkaar worden afgestemd.

timeless chic

Brown

Aangezien Janneke en haar man Pieter qua smaak en inrichting helemaal op één lijn zitten, nam Janneke het grootste gedeelte van het inrichtingsproces voor haar rekening en was zij degene die steeds schakelde met Arjan. De wens was vooral een tijdloos interieur, zodat ze er net als hun vorige interieur weer jaren lang plezier van kunnen hebben. Daarom kozen ze voor een naturel kleurenpallet met bruine accenten in de stoffen. Het zwarte hout van de kasten en tafels zorgt voor contrast en pit.

NATURAL DECORATIONS
Harmony

De kruiklamp verhuisde als enige mee

‘Een naturel kleurpallet met bruine tonen, is dat niet saai?’ vragen we Arjan om een toelichting. ’Nee, helemaal niet!’ reageert hij beslist. ‘Juist door te kiezen voor contrast in materiaal en stofkeuzes breng je op een rustige, subtiele manier toch spanning aan. En wat betreft de accessoires kun je dan zomers met fris wit werken in de kussens, plaids en bijvoorbeeld schelpenornamenten. En ’s winters kun je het aanvullen met zwaardere tinten en warmere materialen.’ En guess what? De oude kruiklamp uit hun vorige woning bleek perfect in dit kleurenpallet te passen en gaf het nieuwe interieur een warme, ongekunstelde toevoeging. Dus deze verhuisde mee. Een mooi aandenken aan hun tijd in hun vorige woning.

Bij het inrichtingsproces had Janneke twee duidelijke wensen. Aan de ene kant wilde ze met haar gezin rondom de open haard kunnen zitten, aan de andere kant wilde ze kunnen genieten van het uitzicht op het water. Arjan wist deze twee wensen op creatieve wijze te verwerken in de plattegrond. Enerzijds kwam er een grote loungebank, waarop het gezin zich dagelijks verzamelt rondom de vlammen van het haardvuur. Daartegenover kwamen heel eigenwijs twee longchairs met hun rug naar de zithoek, maar met uitzicht op de prachtige Alblas. Doordat Arjan hier heel vernuftig een blok, in dezelfde kleur en stijl als de salontafel, tussen wist te plaatsen hoort deze hoek toch echt bij de rest van de ruimte. Ook fijn…. Dit blok biedt tevens de mogelijkheid om de kamerhoge ramen te doorbreken met een mooie styling.

Family time

Rondom de haard

Om de zithoek rondom de haard compleet te maken en de rechte vormen wat te doorbreken kozen Ajran en Janneke voor een ronde fauteuil naast de haard. In het sierkussen komen alle tinten die gebruikt zijn in de stoffering weer samen. Zo kan een klein detail als een kussen in een mooie stof zorgen voor eenheid en harmonie in het interieur. ‘Dat is het handige van alles uitzoeken op één adres’, geeft Janneke aan. 'Bij de Bongerd zijn we geslaagd voor ons complete interieur. Van de stoffering, gordijnen, het vloerkleed tot aan alle meubels en accessoires aan toe.’ Ook die accessoires nam Arjan voor zijn rekening. Nadat de meubels waren bezorgd en de gordijnen opgehangen is hij in twee etappes langs geweest om de juiste accessoires toe te voegen en de styling voor zijn rekening te nemen.

Green vibes only
Nature

De groene plant verbindt buiten met binnen

Meer binnenkijkers?


Salontafel Cuadro

2 pics

Kast Cuadro

Bank Basso 3-zits

6 pics

Fauteuil Ampezzo

4 pics

Ligbed Roger

7 pics