Welkom bij de meest inspirerende woonwinkel van Nederland.

Volg ons

Search

Timeless Chic

Voor de rest van je leven

Het zou je maar overkomen. Je schrijft je in voor een bouwperceel en denkt nooit meer wat te horen. Tot er na 12 jaar een brief op de mat valt. Of Angelique en Maris nog steeds interesse hebben om hier het huis van hun dromen te bouwen? En of ze dat hadden… Een kavel met uitzicht over het Goede Meer en de kans om een levensbestendig huis te bouwen komt niet iedere dag voorbij. En zo gebeurde. Aangezien dit koppel hoopt hier de rest van hun leven te blijven kreeg niet alleen het ontwerp van de woning, maar ook het interieur de volle aandacht van het stel. En met resultaat!

Classic

Marten en Oopjen

En zo belandden Angelique en Maris op een dag helemaal in Kesteren. Na bij diverse andere zaken rondgekeken te hebben, wilden ze toch ook eens bij Meubelpark De Bongerd kijken. Daar viel Maris meteen voor een prachtige eettafel en twee schilderijen. Het begin van hun nieuwe interieur. Daarnaast wilden ze graag de creatieve input van iemand uit het vak. En dat vonden ze in interieuradviseur en stylist Arjan. De twee replica’s van Rembrandt van Marten Soolmans en Oopjen Coppit vormden het uitgangspunt. Het zijn ware klassiekers, maar vanwege hun formaat en strakke zwarte lijst op een eigentijdse wijze uitgevoerd. Een contrast wat we steeds in de woning zien terugkomen. Voeg daarbij een vleugje ‘chic’ en je hebt het thema te pakken.

Smoked glass
Styling talent

In één dag trok Arjan het hele interieur glad

Nu ze het uitgangspunt te pakken hadden werkten Arjan en Angelique samen het hele plan verder uit. Er werden meubelen uitgezocht van Hofstede Raanhuis, Keijser en Co, Olav Home, Duran Interior en van het eigen label van De Bongerd. Stoffen voor de bekleding werden bij elkaar gelegd en zorgvuldig uitgekozen. Het eindresultaat is een prachtig geheel, waarin ronde en zachte vormen afgewisseld worden door strakke en eigentijdse lijnen. Lichte stoffen afgewisseld door donkere en mat gecombineerd werd met glanzend. Waar Angelique in de gangbare collectie niet kon slagen werd gekozen voor een stukje maatwerk. Zo is het wandmeubel een idee naar eigen ontwerp wat fantastisch is uitgepakt. Samen met de schilderijen erboven een ware blikvanger. Tip van Arjan: ‘doorbreek het cliché door de schilderijen nou eens niet precies in het midden op te hangen. Dat geeft een verrassend effect en daardoor kun je ook beter met de accessoires spelen. Maak groepjes en laat de kleuren uit het schilderij terugkomen.’ Dit deden Arjan en Angelique ook in de kleur van de hockers, die onder het dressoir geschoven staan. Zo vormen meubel, kunst en accessoires samen één geheel.

Om de decoratie goed af te stemmen op de gekozen meubelen reed Arjan op een dag met een wagen vol accessoires naar Goes. Ter plekke voorzag Arjan het hele interieur van een sfeervol sausje en bracht hij in één dag de finishing touch aan. Dat gaf meteen zoveel sfeer. Omdat de woning van zichzelf al prachtig is en de gekozen meubelen stuk voor stuk ware blikvangers zijn heeft een interieur als dat van Angelique en Maris niet veel meer nodig. Daarom werkt Arjan veel met groepjes aan accessoires in plaats van dat hij overal iets neerzet. Zo komen de meubels het beste tot hun recht en voorkom je dat het geheel te onrustig wordt. ‘En zo’n groepje mag dan best een beetje over the top’, aldus Arjan. Zeker wanneer je gebruik maakt van strakke kaders, zoals boeken en dienbladen, mag het daarbinnen best een beetje overdadig. Zolang de kleuren en materialen maar op elkaar worden blijven zodat het één geheel blijft.

Sleek lines

Lang tafelen

In de eetkamer vormt een drie meter lange tafel, met zwart blad, ranke lijnen en een stalen onderframe het uitgangspunt. Maar liefst acht comfortabele eetkamerstoelen nodigen uit tot extra lang tafelen met grote gezelschappen. Ook hier komen de kleuren en materialen weer terug die ook in de woonkamer de toon zetten. Om de lengte van de tafel extra te benutten werd gekozen voor diverse ‘bulbs’ die boven de tafel in de lengterichting werden opgehangen. Doordat deze lampenbollen in hoogte variëren blijft het speels. ‘Daarnaast is het mooi dat er ook wat in de hoogte gebeurt’, aldus Arjan. 'Dat vult de ruimte op een prettige manier.’

Local craftsmanship
In harmony

Praktisch en mooi gaan hand in hand samen

Meer binnenkijkers?

Perfect match

De laatste hand

De keuken is vanaf de woonkamer zichtbaar via stalen, openslaande deuren. Opnieuw een grafisch accent wat voor een eigentijdse touch zorgt. De keuken zelf is daarentegen weer wat klassieker. Maar het is juist deze afwisseling die het spannend houdt. De keuken ontwierpen de bewoners zelf en lieten ze uitvoeren door een locale vakman. Hier kwamen barkrukken met twee tinten bekleding. De binnenzijde werd bekleed met een praktische, afneembare stof, de buitenkant met een meer luxe stof. Zo gaan mooi en praktisch op een fijne manier samen. Overigens vormt de bekleding van de barkrukken weer een perfecte match met het behang op de muur. En wanneer Arjan dan de laatste kussentjes op de bank schikt en de laatste accessoires op zijn plek schuift, kunnen we met recht zeggen ’niets meer aan doen’. Van dit huis, met een prachtig uitzicht over het Goese Meer, hopen Angelique en Maris nog lang te kunnen genieten.

Salontafels Lucena

6 pics

Ligbed Roger

5 pics

Eettafel Edge

6 pics

Barstoel C-line

4 pics

Eetkamerstoel Lot

5 pics