Welkom bij de meest inspirerende woonwinkel van Nederland.

Volg ons

Search

Gezelligheid Troef

Gastvrij familiehuis in een strakke, landelijke stijl

Vandaag kijken we binnen bij de gastvrije en altijd gezellige Jan Dirk en Marjan uit Opheusden die samen met hun vijf kinderen in een mooie vrijstaande woning wonen. Wanneer Marjan de deur opendoet staat ons een grote verrassing te wachten. Een prachtige woning die met veel oog voor detail is afgewerkt. Alles klopt… Van de landelijke plavuizen in de woonkeuken tot aan de op maat gemaakte stalen deuren. Over ieder detail is nagedacht en voor elke klus wist Marjan wel een specialist te vinden die het precies zo uitvoerde als ze voor ogen had. Maar onderschat ook haar eigen creativiteit niet. Nadat de basis eenmaal goed was gaf Marjan overal haar eigen sausje aan, waardoor het huis opeens gezelligheid en persoonlijkheid uitstraalde.

Alles nieuw

Favoriete woonwinkel

'Het is alweer 10 jaar geleden dat wij hier kwamen wonen en toen zag het er allemaal wel even anders uit’, lacht Marjan. ‘De tuin was net een oerwoud, je zag het huis bijna niet. Onze smaak was ook heel anders trouwens. Donkere koloniale meubelen, brede strepen op de muur. Gewoon wat je tien jaar terug veel zag in de landelijke woonstijl. En ook wel een beetje stoer en robuust.’
Maar Jan Dirk en Marjan zagen direct de potentie van dit huis. En door de loop van de jaren groeide het met het gezin mee. Inmiddels is zowel huis als tuin compleet onder handen genomen. Oude perenbomen in de voortuin herinneren je eraan dat je in de Betuwe bent. Voor de kinderen is er een speelweitje met speeltoestellen. En twee jaar geleden onderging de woning een complete metamorfose, terwijl Marjan en haar gezin er gewoon bleven wonen. Een intensieve, maar ook leuke tijd brak aan. Het gezin en de spullen verhuisden van ruimte naar ruimte. Iets wat dit stel er graag voor over had gezien het eindresultaat. Een huis waar wonen, werken en spelen samen komen.

Little twist
Finishing touch

Overal zie je de hand van Marjan terug

Een huis waar een frisse wind door ging. Hoewel Dirk Jan en Marjan nog steeds houden van de stoere en landelijke woonstijl, kozen ze bewust voor een veel strakkere stijl als voorheen. Niet alleen wat de basis van de woning betreft, maar ook de aankleding. ‘Een sobere stijl past eigenlijk best goed bij ons. Van een bank vol kussens en teveel spullen in huis word ik alleen maar onrustig,’ vertelt Marjan. Daarom koos ze ook bewust voor een sober kleurenpallet. Zwart, wit en grijstinten zetten de toon. Warmte en leven brengt ze aan met diverse houttinten en groen in huis. In het huis staan de meubelen die ze nodig heeft om met haar gezin lekker te kunnen leven, maar je treft er niets overbodigs aan. ‘Onze vorige meubels hebben we weggegeven aan mensen die ze goed konden gebruiken’, vertelt Marjan, die spullen graag een tweede leven geeft. Andere items nam ze onder handen om opnieuw te gebruiken. Opnieuw de creatieve twist die Marjan aan haar interieur wist te geven.

Voor zowel de meubelen, stoffering als de accessoires deed Marjan een beroep op woonwinkel De Bongerd. ‘Alles is van de Bongerd’, roept ze lachend uit. Een adresje waar ze nog steeds graag komt. Op zoek naar accessoires of samen met bekenden die graag haar advies horen en die ze zo op weg helpt. Samen met Frank zocht ze alle nieuwe meubelen uit. Een aantal meubelen, zoals de bank en eettafel in de eetkamer komen uit hun zelf ontworpen collectie. Precies iets voor Marjan die overal graag aan haar eigen draai aan geeft. Zo krijg je geen dertien in één dozijn interieur. ‘Oh, en behalve de stalen meubelen,’ voegt ze ons nog snel toe. ‘Die heb ik zelf bedacht en mijn zwager precies zo voor ons gemaakt. Leuk hè?!’

Family home

Plaats genoeg

De woonkamer biedt voldoende plaats voor iedereen. Op de royale hoekbank is plek voor negen personen. Daartegenover staat een comfortabele fauteuil. Ook staat hier de piano waarop de meiden met regelmaat oefenen en zo het huis vullen met muziek en gezelligheid. Sfeer bracht Marjan aan door het creëren van gezellige hoekjes, zoals bijvoorbeeld op de sidetable voor het raam of door het zelf maken van een krans voor aan de muur. Kortom: een geslaagde metamorfose. Hoewel Marjan altijd wel bezig zal blijven in huis. Haar grote droom is om ook boven nu die strakke, landelijke stijl door te voeren die beneden zo goed is uitgepakt. Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat!

Do it yourself
Touch of green

De krans maakte Marjan zelf

Meer binnenkijkers?

Second life

Favorite place

De eetkeuken is de favoriete plek van Marjan geworden. Marjan liet de frontjes van haar bestaande keuken vervangen door zwarte exemplaren. Iets waar ze iedere dag nog blij mee is. En ze zocht net zolang tot ze de perfecte plank had gevonden voor naast de afzuigkap. Robuust en uiteraard ook in zwart. ‘Van zulke details geniet ik nog iedere dag’, vertelt Marjan. Voor de royale eetkeuken zocht ze bij De Bongerd niet alleen een nieuwe tafel met comfortale stoelen uit, maar ook een extra zithoekje. ‘Ontzettend gezellig, want hier zitten de kinderen veel’.

Foto: Anneke Gambon – “Wonen Landelijke Stijl” – © DPG Media Home Deco N.V. en Meubelpark de Bongerd

Bank Max

8 pics

Salontafel Madrid

6 pics

Bank Joshua

5 pics

Fauteuil Hester

6 pics

Eetkamerstoel Julietta

3 pics