Welkom bij de meest inspirerende woonwinkel van Nederland.

Volg ons

Search

Landelijk Wonen

Van perfecte nieuwbouw naar opknapper met sfeer

The story behind

Eigenlijk woonden ze al prachtig. Ze hoefden niet te verhuizen. Ze woonden naar hun zin in een nieuwbouwhuis dat ze in 2015 tot in de puntjes hadden ingericht in een landelijke sfeer. Uren was Gerdine aan het kalken geweest om de wanden een doorleefde look te geven. Het huis was ruim en fijn. En toch bleef het kriebelen… De droom om in een oud huis te wonen – liefst met wat grond erom heen – bleef sterk aanwezig.
Stap 1 was het verkopen van hun nieuwbouwhuis. Dat verliep voorspoedig, binnen 3 weken was het huis verkocht. Binnen 4 maanden moesten ze eruit. Om de zoektocht naar het perfecte huis niet te overhaasten gingen Jan en Gerdine tijdelijk in een huurhuis wonen. En precies tijdens hun vakantie was het raak. Jan’s vader belde dat hij misschien wel het perfecte huis voor ze had gespot. En zo werd vanaf het vakantieadres een bezichtiging geboekt.
Love

Authenticiteit

Aan het droomhuis moest nog flink geklust worden. Het interieur was niet bepaald hun smaak. Veel wit, granol op de muren en groene vloerbedekking. Maar tegelijkertijd had het wel karakter en authenticiteit. Hier konden ze de sfeer krijgen die ze voor ogen hadden. Verliefd werden ze ook op het prachtige balkenplafond en de sfeer voelde meteen goed. En zo brak opnieuw een periode van klussen en schilderen aan.

De wanden werden gestuukt, er werd een nieuwe houten vloer gelegd, de schouw werd aangepast en ook de badkamer werd flink aangepakt. En opnieuw kon Gerdine aan de gang met de kalkkwast. Alle muren voorzag ze van de kleur ‘River Silt’ van Pure & Original. Een kleur die ze in haar vorige woning ook had gebruikt en nog lang niet zat was. Voordeel hiervan was dat ze haar meubels ook gewoon kon meenemen. De kozijnen en deuren liet ze ditmaal door de professional onderhanden nemen. Koos ze in haar vorige woning nog voor wit, ditmaal kregen ze een donkere tint, wat Gerdine veel beter bij het interieur vind passen.

CHANGE

Stijlvast

Qua woonstijl is er dus weinig veranderd bij Jan en Gerdine. Alle meubels - die zij in 2015 aanschaften bij Meubelpark De Bongerd - konden ze gewoon meenemen. Natuurlijk wordt er af en toe nog wel geshopt. Want met accessoires kun je natuurlijk eindeloos blijven schuiven en veranderen.

Meer binnenkijkers?

Eetkamerstoel Ralph

5 pics

Bank Queen

6 pics

Fauteuil Viano

5 pics