Welkom bij de meest inspirerende woonwinkel van Nederland.

Volg ons

Search

Familiehuis

Samen onder één dak

The story behind

Bij het woord familiehuis denken wij al snel aan een ruime woning, met openslaande deuren, waar het een zoete inval is. Frank woont ook in een familiehuis, maar dan in de andere zin van het woord. Het is het huis waar hij zelf opgroeide, samen met zijn broers en zussen. Het huis waar – nu de kinderen de deur uit zijn – zijn ouders nog steeds wonen. In dat huis betrok Frank met zijn vrouw de eerste etage. Maar niet na eerst grondig verbouwd te hebben. De plaats waar vroeger zijn zussen sliepen is nu een royale woonkeuken. En wat was de huidige woonkamer voorheen ook alweer? Je kent de ruimtes bijna niet meer terug.

Niet alleen deelde Frank de 1e etage opnieuw in, ook koos hij voor een compleet andere woonstijl als zijn ouders. Van een oud-Engels interieur schakelde Frank naar een eigentijds landelijke sfeer. Standaard paneeldeuren werden vervangen door moderne, stalen exemplaren, die meteen voor een hoop licht en een spannend doorkijkje zorgen. Dikke vloerbedekking verdween om plaats te maken voor authentieke Raw Stones op de vloer. Er kwam Elitis behang, een schouw van de Opkamer, deurbeslag van Dauby, een landelijke keuken met heus Boretti-fornuis… Voor de kenners onder ons een mix van materialen en merken waar menigeen van droomt. En dan last but not least kozen ze voor een compleet interieur van Meubelpark de Bongerd. Hét adres voor liefhebbers van de landelijke woonstijl en tevens een woonwinkel met een zeer complete en uitgebreide collectie. Waar Frank geen onbekende is natuurlijk.

accents

Royal blue

Het eindresultaat van deze grondige metamorfose? Een warm familiehuis, waar je je welkom voelt. In een landelijke stijl, maar met een creatieve en kleurrijke twist. En dat niet alleen voor een blauwe maandag, maar hopelijk blijft dit familiehuis nog heel lang zijn thuis.

Nu was voor Frank – als het gezicht van … – de keuze voor Meubelpark De Bongerd niet meer dan logisch. Maar de voordelen die de keuze voor één winkel voor Frank opleverden, gelden natuurlijk voor iedereen. Het interieur van Frank en zijn vrouw is een goede afspiegeling geworden van beider woonstijlen. Waar zij fan is van de landelijke stijl, zit hij dankzij zijn werk met zijn neus bovenop de trends en eigentijdse merken. Beiden wisten precies wat ze wilden. En ondanks dat deze bovenwoning oorspronkelijk niet over een landelijke basis beschikte, zijn ze daar samen toch heel goed in geslaagd om die te creëren. Houten balken in de nok, krijtverf op de wanden, schitterende vloeren en een jaloersmakende landelijke keuken.Maar door het toevoegen van enkele grafische en modernere elementen en een fris kleuraccent, heeft dit stel tevens ook een heel eigentijds plaatje van weten te creëren. Zo heeft Frank bewust gekozen voor een strakke zwarte kast en luxe bank in de woonkamer. De sidetable van oud hout is dan weer meer haar idee.  En dat is wat dit interieur nu precies jong en hip maakt. Niet braaf volgens de regels, maar een eigenwijze touch. Dat bewijst maar weer eens dat zelfs een woonstijl als de landelijke stijl zichzelf steeds weer kan blijven vernieuwen en verrassen, juist door de persoonlijke draai die iedereen er weer op eigen wijze aan geeft.

Repeat

Een herhaling

Hoe doe je dat? Zo’n mix aan stijlen en toch harmonie creëren? Een eenvoudige truc is het terug laten komen van materialen en lijnen. Kijk maar eens naar de stalen deuren, waarvan het profiel subtiel terugkomt de deurtjes van de kast. En de kleur van die kast harmonieert weer perfect met het hout van de inbouwkasten, die al in de woning aanwezig waren. Het blauw van de woonkamer, herhaalt zich in het uitgestalde servies. Enzovoort, enzovoort…

Meer binnenkijkers?

Barstoel C-line

4 pics

Fauteuil Quattro

5 pics